Info   Agility   Utställning    Lydnad    MH    Namnet    Stamtavla    Syskon    Liten blir stor    Galleri


 Bismas Magic Touch

Kallas:

Perrin

Född: 2005-06-14
Ras: Staffordshire Bullterrier
Färg: Svartbrindle med vita tecken
Vikt: 18 kg
Höjd: 40 cm
AD: ua
HD: C/C (D/D)
Ögon: PHTVL/PHPV: grad 1
Matte: Johanna Karlsson
Övrigt Kastrerad

Perrin är den första hund som är min alldeles egna! I alla papper finns bara mitt namn, och det känns helt underbart! Stort, men underbart! Varför det blev en Staff kan ni läsa om under övrigt, varför det blev just Perrin ska jag berätta nu. Jag ville skulle egentligen ha en liten tik, våren 2006, men föll helt pladask för en liten svart valp på Staffordshire Bullterrier klubbens annonssida. Jag skrev ett mail till uppfödaren, och fick några dagar senare ett uppskakande, underbart samtal! Den lille svarta valpen kunde bli min! Snabbt bestämdes att jag och mamma skulle åka upp samma helg för att titta på på valpen som nu var 6 veckor gammal, och då skulle det bestämmas. Och efter att ha träffat honom kunde jag inte annat än säga ja, även om jag bestämt mig redan när jag pratat med uppfödaren på telefonen. Som tur var tyckte hon jag dög som ägare till en av hennes valpar också. Tack Terese (Bismas kennel) för förtroendet att få ta hand om Perrin!
Trots att det hela gick mycket hastigt och lustigt, har jag aldrig tvekat över om det var rätt beslut eller inte, att skaffa en liten Perrin. Han är en underbar, positiv hund. Som liten var han ingen typisk staff i det avseendet att han inte var så kelsjuk, men det tar han ikapp nu, med råge! Han vill alltid sitta i knät, ska ligga nära bredvid matte i sängen och ligger med huvudet i någons knä när vi tittar på tv.
Perrin är tränad från början med tanke på tävling. Han är min tävlingskompis i framför allt lydnad och agility, men vi ska också försöka oss på lite annat, som viltspår och eventuellt någon bruksgren. Perrin är en riktig träningshund, han älskar att träna och gör allt för godis eller leksaker. Han är explosiv men lyhörd i agilityn och noggrann och ordentlig i lydnaden.
Perrin är helt omedveten om sin egen styrka och massa och tycker nog själv att han är en liten knähund. Han älskar människor, framför allt folk som inte är intresserade av att hälsa så mycket på honom, människor som visar honom mycket intresse vill han helst slippa undan. Perrin är höftleds- och armbågsröntgad. Han är även MH-testad med bra resultat (1:a på skotten).