Info    Träning    Syskon    Namnet    Stamtavla 


  Bismas Pleasure Little Treasure

Kallas:

Faile

Född: 2009-03-13
Ras: Staffordshire Bullterrier
Färg: Pied
Vikt: 5 månader: 9,6 kg
10 månader 14 kg
17 månader: 16 kg
HD: A/A
AD: ua
Ägare: Johanna Karlsson
Övrigt: Generell demodex, kastrerad.

 

Faile är min andra staff, hon är liksom Perrin från kennel Bismas i Karlstad, dock är de inte släkt mer än avlägset. Valet att skaffa en andra staff var aldrig svårt, det har varit bestämt sen jag började fundera på att skaffa en hund till och när jag väl bestämt mig och pratat med Terese om att ta en fodertik ur Mohas kull kändes allt perfekt. När valparna var 6 veckor var vi i Karlstad och valde valp, helt på magkänsla, den lilla pied-tiken med det delade ansiktet har legat bra till hos mig sen valparna föddes så egentligen var det ett enkelt val. Sen dess har jag aldrig ångrat att det blev lilla Faile.

Faile har när jag skriver det här, snart bott hos mig i 8 veckor men det känns som att hon alltid hört till flocken. Hon har anpassat sig utmärkt och verkar trivas bra med att ha mycket liv och rörelse kring sig hela tiden. Faile är inte den tuffaste valpen med folk och nya hundar, men det krävs en hel del för att hon ska bli rädd för saker. Hon kampar som en hel staff, älskar mat över allt annat man kan erbjuda henne, använder gärna sin lilla nos och har väldigt lätt för att ta kontakt och koncentrera sig helhjärtat på den uppgift hon får framför sig. Jag ser fram emot många härliga år tillsammans med Faile, både i vardagen och på tränings- tävlingsplanen! Vi satsar självklart på agility, men även lydnad och spår. Tack Terese för att du har gett mig glädjen att få förvalta ännu en av dina underbara hundar!

Faile var menad att gå i avel på Bismas kennel, men tyvärr diagnostiserades hon med demodex vid 8 månaders ålder, vilket även några av hennes syskon visat sig ha. Därför är hela kullen numera urtagen ur aveln, och Faile har övergått helt i min ägo. Faile är efter behandling friskförklarad från demodexen och vi hoppas hon kommer hålla sig frisk.