Info    Träning    Syskon    Namnet    Stamtavla


Faile Förmodligen det konstigaste namnet i vår hundflock. Jag valde det till lill-tjejen för att jag tycker det är vackert, betydelsen av det passar bra, det hör ihop med Perrin och för mig har det varit bestämt sedan jag skaffade Perrin, fick jag en staffe-tik då skulle hon heta Faile.

Faile är liksom Perrin taget ur fantasy-serien "The Wheel of Time" ("Sagan om Drakens Återkomst") skriven av Robert Jordan. Failes namn i serien är Faile ni Bashere t'Aybara, även om Faile är ett taget namn, hon hette från början Zarine. Faile betyder på det gamla språket i serien "falk" vilket är en av anledningar till att jag valde att döpa min Faile till just Faile. Rovfåglar är vackra, intelligenta varelser, dessutom är jag ju biolog. Kopplingen till Perrin är enkel; dom träffas och blir ett par, senare gifta. Deras berättelse är lite som Romeo och Julia, eller Tristan och Isolde. Faile i serien har mörkt hår och mörka ögon, är en mycket avundsjuk fru, och född till att vara en ledare som folk lyssnar till. Om detta passar in på min Faile vet jag inte, men jag gillar namnet.
Det engelska uttalet på Faile är "fah-eel", men eftersom vi bor i Sverige och "fah-eel" inte faller sig helt enkelt försvenskar vi uttalet och säger kort och gott "fajjle", precis som det låter om man läser ordet snabbt. Även om det låter som att det finns någon märklig koppling till fail eller fel i namnet är det alltså inte så, alls. Det är bara ett originellt namn, som jag trivs med och Faile lyssnar till.

Bismas Pleasure Little Treasure Faile är född i D-kullen på Bismas kennel, därför är hennes namn en låt från en musik-grupp vars namn börjar på D, och valet föll på Depech Mode. Jag hoppas verkligen att låtnamnet kommer gå som en ledstjärna genom Failes liv; Nöje, Lilla Skatt. Att hon är en liten skatt vet vi redan, och att nöje och glädje ska följa henne, det ska jag göra allt för att se till!