Info   Agility    Lydnad    Utställning    Namnet    Stamtavla    Galleri


 

  Sågsvedjans X'press Midnight Girl

Kallas:

Ida

Född: 1998-08-31
Ras: Dvärgschnauzer
Färg: Svart och silver
Vikt: 7 kg
Ögon: ua
Matte: Johanna Karlsson

                                                                                                

Ida kom till oss som ett resultat av att vi börjat träna agility. Två tränare på en hund fungerade inte så bra, varför mamma nappade på förslaget från Sågsvedjans kennel om att  ta en fodertik.

Ida är en riktig matte-hund, där matte är vill Ida också vara. Hon är en liten fröken, som inte gillar att bli blöt om tassarna, hellre går på gångvägar än i gräset och undviker äckliga fläckar på marken. Däremot tänker hon inte på figuren alls, allt ätbart som kommer i Idas väg äts upp. Något man får lära sig leva med, helt enkelt; stänga väskor och fickor, inte lämna plastpåsar med hundgodis i Dvärgschnauzer höjd... Ett tag tog hon sig till och med in i sopskåpet och via stolar upp på bord, men det har hon som tur är slutat med.

Vi hade som sagt Ida på foder, halvfoder närmare bestämt. Därför har hon varit en sväng i Finland och träffat pappan till sina valpar, en fin svart och silver hane vid namn FINUCH SUCH Sailer's R S Tiger Woods. Detta resulterade i fyra små valpar. Ida var en mycket duktig mamma och skötte dom små omsorgsfullt, men hon tyckte nog det var väldigt skönt att efter mammaledigheten få komma hem till mattes säng igen.

Ida är en mycket allsidig hund som tycker det är roligt att simma, hänga med på ridturer, åka häst och vagn, springa bredvid cykeln eller leta upp och hämta saker i skogen, för att nämna några av favoritsysselsättningarna.