Om Johanna    Om Cecilia    Cissi i England    Varför Dvärgschnauzer?    Varför Staffordshire Bullterrier?    Varför Vorsteh?


Namn: Cecilia Linnéa Karlsson
Född: 20 maj 1985
Matte till Isac och Happy

Cecilia heter jag då, fast alla kallar mig Cissi. Jag bor i Jönköping med mina tre hundar i en mysig liten etta på 25 kvm. Jag pluggar till Biomedicinsk analytiker på Hälsohögskolan och ska vara färdig våren 2010 om allt går enligt planerna. På gymnasiet läste jag naturvetenskaplig linje på Tingsholm i Ulricehamn där jag bodde då. Efter studenten ville jag hitta på något annorlunda (min studiemotivation var inte den högsta) så jag gav mig av till England och jobbade som hund aupair där. Mer om det kan du läsa här. När jag kom hem till Sverige igen började jag plugga på biologiprogrammet i Linköping, men efter 1,5 år av biologistudier bestämde jag att det inte var riktigt rätt. Jag hoppade därför av vid julen 2006, jobbade på våren och sökte sedan till BMA-programmet i Jönköping, där jag alltså är just nu.

Mitt hundintresse har alltid funnits där, även om det när jag var liten mest var hästar. Under vår uppväxt tillbringade Johanna och jag många timmar på mammas arbete på Blå Stjärnans Djursjukhus i Borås, vi tittade på vid ingrepp och promenerade personalhundarna. Det var väldigt spännande och jag lärde mig en massa om hundvård och sjukdomar.
Min första egna hund fick jag när Isac blev "min" hösten -98. Han har lärt mig mycket om träning och motivation, det har inte varit en dans på rosor alla gånger... Men jag tackar honom för att han inte har varit den lättaste av hundar. Jag har fått kämpa, men det var det som gjorde att jag fastnade på riktigt, hade jag inte älskat hundträning hade jag antagligen inte stått ut. Sen fick jag då min lilla Happy, som har allt Isac inte har rent träningsmässigt, vilket var precis vad jag hoppats på! Happy tävlar jag mest i agility, som är min stora passion, men även lydnadsintresset har börjat smyga sig på. Jag fick ännu mer motivation för grenen när Happy och jag tog ett första pris i lydnadsklass 1 i december 2006.  Våren 2007 kom en ännu större förändring, jag bytte helt ras och köpte min första egna jaktlabrador. Min underbara Lipton. Med honom hoppas jag på en karriär inom flera grenar, men framförallt jakt, agility och lydnad. Det mesta av min fritid går åt till hundarna, med promenader och träningar. Jag är ganska mycket en tävlingsmänniska som tycker om att få kvitton på min träning, därför är många av årets helger upptagna med tävlingar av olika slag.