Om Johanna    Om Cecilia    Cissi i England    Varför Dvärgschnauzer?    Varför Staffordshire Bullterrier?    Varför Vorsteh?


Namn: Johanna Viola Karlsson
Född: 20 maj 1985
Matte till Ida, Perrin och Faile

Det kan ju vara lite kul att veta lite om figuren som håller i hundarnas koppel också, i Idas, Perrins och Failes fall är det jag, Johanna. Jag tänkte alltså ta och berätta lite om mig själv här på denna sidan.

Jag har precis tagit examen från Linköpings Tekniska Högskola där jag pluggat biologi fem år. I tre år läste jag på biologiprogrammet, och dom två sista åren har jag läst ett internationellt mastersprogram med inriktning mot etologi; Mastersprogram in Applied Ethology and Animal Biology. Jag gjorde mitt exjobb för Professor Per Jensen, genom beteendestudier på höns. Det känns väldigt konstigt att nu vara klar med den mest aktiva delen av mina studieår, nu ska jag vara klar, redo att ge mig ut i arbetslivet! Dock är jag just nu arbetssökande, men förhoppningsvis dyker jobbet med stort J upp inom en rimlig framtid. 

Att det över huvudtaget blev biologi som jag ville plugga berodde på mitt gymnasieval. Gymnasietiden tillbringade jag nämligen i Småland på Stora Segerstad och Värnamo naturbruksgymnasium, med inriktningen "Natur, miljö och vetenskap". Vi läste många biologikurser och det var då jag på riktigt fick upp ögonen för biologin. Det kunde ju faktiskt vara roligt! Dom tre åren var för övrigt tre fantastiskt roliga år, där jag lärde känna massor med folk, träffade en av mina absolut bästa vänner och fick minnen och upplevelser för livet, det är inte alltid man får möjlighet att lära sig köra traktor, skördetröska eller mjölka kor! Även om det var jobbigt att inte bo hemma, så var internat livet ett väldigt bra sätt att prova på att bo själv, då man ju faktiskt inte bodde själv, utan hade en massa människor omkring sig som kunde hjälpa en om något hände. Så, som sagt, tre av de absolut bästa åren i mitt liv, hittills!

Då jag inte ville börja jobba efter gymnasiet började istället plugga med en gång. Första året här i Linköping bodde jag i en etta med kokskåp, tillsammans med min Ida och Cissis Happy, som jag tog hand om medan Cissi var i England. Sedan flyttade Cissi hit under 1,5 år då vi bodde tillsammans. Dom sista åren bodde jag själv igen då Cissi bytte program och stad. Just nu bor jag i Gällstad hemma hos mamma, som tillfällig lösning tills jag hittar Jobbet.

Mitt hundintresse startade när vi flyttade till Ulricehamn, året då jag fyllde 13. Då började jag och Cissi gå en agilitykurs med Isac, och samma höst fick vi sedan hem min lilla Ida. Sen dess har intresset rullat på, med lite minskad intensitet under gymnasietiden eftersom jag inte bodde hemma och inte fick ha Ida med mig på internatet, och sen har det tagit fart ordentligt igen. Jag har gått ungdomshandledar utbildningen, är inte riktigt färdig eftersom vi gick den utbildningen under gymnasiet och några saker låg på veckorna, när jag alltså inte var hemma. Men man kan ju säga att jag är färdig, så gott som. Har det bara inte på papper.. Jag är agility- och rallylydnadsinstruktör, och har hållit en hel de kurser på Ulricehamns BK, liksom på Linköpings HU.